7/26/2013

THE OXYCONTIN EXPRESS


Model: Meri / Fashion Team
Photographer: Sara Lehtomaa
MUAH: Sara Lehtomaa
Assistant: Martin Lehtomaa


Watched this documentary about prescription drugs and felt like I wanted to bring up the subject in my next photo shoot. This gorgeous gal Meri and my brother were kind enough to help me out in executing my vision. And I'm super happy with the outcome. And I'd be even happier if you took the time to watch the documentary below!


7/21/2013

MYÖHÄISILLAN POHDINTAAKäytiin Nooran kanssa kasvitieteellisessä kummastelemassa. Pieniä ihmisiä kun ollaan päästiin lasten lipuilla sisään. Näinä hetkinä iloitsen olevani 162 senttiä lyhyt. Kuvailtiin ja pulistiin. Vietettiin tuona samana päivänä myös ihana ilta. Tapasin vihdoin viimein Jannen joka oli yhtä ihana kun osasin odottaa kaiken kuulemani perusteella. Väsättiin herkullinen ja kaunis myrkynvihreä booli jolla startattiin ilta. Myöhemmin baarissa Noora sai ilmaisen drinkin kiitos baarimikon joka keskittyi oleellisen sijaan asiakkaiden kanssa flirttailuun, mikä sopi meille oikein hyvin. Minimalistisen konejumputuksen tahtiin oli hankala tanssia. Ei ihan mun juttu. Kun oli aika lähteä kotiin ulkona satoi ja kylmä ilma viilsi paljaita sääriäni. Onneksi meillä oli sateenvarjo mukana. Ja hyvä ajoitus, sillä ei jouduttu odottamaan bussia ja hytisemään kylmyydessä.

Mua vähän pelottaa tulevaisuus jos rehellisiä ollaan. Yksi valtava kysymysmerkki. En pidä yhtään epävarmuuden tunteesta. Se ahdistaa. Tiedän että tulen aina selviämään mutta mitä jos en saakaan tehdä mitä rakastan? Mitä jos se että teen parhaani ei riitä? Jos joudun tyytymään vähempään. Tiedän että mun ei tulisi ajatella tällaisia asioita vaan edetä valokuvaajan polullani ja kuluttaa kaikki energiani siihen. Kehittyä. Mutta välillä vaan jämähdän. Stressaannun niin helposti ja se imee musta kaiken energian. Niin ei saisi käydä! Mutta valokuvauksen tapaan tääkin on vaan asia jossa mun täytyy kehittää itseäni.

7/12/2013

LUNA


PHOTOGRAPHER: SARA LEHTOMAA
MODEL: LUNA JOLANDA (BLOG)


This young exotic looking lady agreed to be my model a few weeks ago. I was lucky enough to discover Luna through a friend of mine and from the very first moment I saw her I knew I wanted to shoot with her. And a couple of weeks ago I finally got to do just that as I decided to spend the weekend in Helsinki. We got so into shooting that I was very close to missing my train! I really recommend you guys to go and check out her blog, here. There you'll find a whole bunch of inspiring outfit photos!

- - -

Tämmönen ihastuttava naikkonen oli mun mallina parisen viikkoa sitten. Eksoottisen näköisen Lunan bongasin kaverin kautta ja heti ensinäkemästä saakka tiesin että haluan kuvata häntä. Nyt sitten saatin aikaiseksi kuvaussetit kun matkustin yhdeksi viikonlopuksi Hesoihin. Niin tuottoisat sessiot oli että uppouduttiin molemmat ihan täysin ja meinasin myöhästyä junastani! Kehotan teitä käymään tsekkaamassa Lunan blogia täällä. Sieltä löytyy etenkin paljon ispiroivia asukuvia!

7/04/2013

AH, DANCERS


PHOTOGRAPHER: SARA LEHTOMAA
MODEL: VILJA PARKKINEN


Lately I've been out shooting so often that I now have an enormous pile of photos waiting to be edited. Luckily the weather has been rather ugly for my benefit. And all I've known for the last four days has been Photoshop. Here are some of the photos I've managed to finish up. My gorgeous friend Vilja is a dancer and I just love shooting dancers because they know exactly what they're doing when it comes to moving their body (and I find it very pleasant to once in a while not have to give directions the whole time). Btw, be aware, because I sense there will be a serious flow of photo rich posts in the coming days. I have a lot to share, as soon as I've finished these up. Photo editing is slowly but surely starting to feel not only as a numbness in my mind but also as a huge tension in my shoulders. So I can't wait for the weekend to come and to take a little break from all of this. I'm also very eagerly waiting for the trip to Stockholm that lays ahead. I haven't seen my family over there for a fair year now. Can't wait to reunite and to head out on the streets of Stockholm with my camera. I'm pretty sure they have a lot to offer.

- - -

Viime aikoina on ollut niin paljon kuvauksia että muokattavia kuvia on kasaantunut hirveä määrä. Oonkin hyödyntänyt synkähköjä sadepäiviä ja viettänyt viimeiset neljä päivää fotarin parissa ja mm. tämmösiä tuli käsiteltyä. Mun tanssijakaveri Vilja on ihan huikee poseeraamaan (mukavaa vaihtelua kun ei tarvitse koko ajan neuvoa mihin asentoihin raajat väännetään). Varautukaa muuten siihen että tulevina päivinä vyöryy sisään kuvarunsaita postauksia, sillä mulla on paljon jaettavaa, kunhan saan nää viimeisteltyä. Kuvienkäsittely alkaa jo tuntua muuallakin kuin mielessä. Sen lisäksi että on aivot aivan puuduksissa mulla on myös niskat ihan jumissa. Odotan innolla viikonloppua jolloin pääsen taas näkemään poikaystävää ja irrottautumaan Photoshopista (jota oon muuten ihan täynnä). Ja nurkan takana odottavaa Tukholman reissua. En oo reiluun vuoteen nähnyt siellä asustavia sukulaisiani, luvassa siis intensiivistä sukuloimista. Ja kuvailua. Tukholman kaduilla on varmasti paljon tarjottavaa.