12/26/2013

LUNA


PHOTOGRAPHER: SARA LEHTOMAA
MODEL: LUNA JOLANDA (BLOG)


These photos are relatively old, I took them in early summer this year during my trip to Helsinki. Well, except the one in the middle which is even older. About five years I'd say. Can't be sure. But it was when I was just getting into photography. I thought it was convenient to combine these three because of  the one common factor "luna". But why share these now? Because of this girl, Luna. I don't know her very well since we've only met once. And I don't know whether my knowledge of human nature is to be trusted but I really liked this girl. And I left her with the impression of her being a kind and true person but a bit of a lost soul (like most of us are even as we rarely become aware of it). I haven't seen her since but I've been reading her blog a lot lately. She's been traveling in Southeast Asia exploring the surrounding world as well as herself. And reading about what she's gone through both physically and mentally struck a chord in me. Especially what effects meditating has had on her life. And it isn't the first time I hear someone speak that way about the subject. In fact many people I admire talk about meditation so passionately that I'm starting to think it's the missing puzzle piece that would complement my life. Like Luna speaks about herself as being "the worrying kind" I feel the same way about myself. Often it is a real burden and I know learning to let go of that pressure would truly be a huge step forward. I want to be a better person and learn how to live in the best possible way. And I believe it's time for me to start actually actively doing something in order to obtain that piece of mind. Oh yeah, and Merry Christmas to everyone! I might not have snow or a christmas tree but I do have wonderful people around me and a good spirit. Click this link for Christmas greetings from me and my brother.

- - -

Nämä kuvat ovat suhteellisen vanhoja, tänä vuonna alkukesästä eräällä Helsingin reissullani otettuja. Noh, keskimmäistä kuvaa lukuunottamatta, joka on muitakin vanhempi. Noin viisi vuotta sanoisin (asiaa takaamatta). Joka tapauksessa niiltä ajoilta kun kiinnostukseni valokuvausta kohtaan oli juuri heräämässä. Päätin näiden kolmen kuvan yhdistämisen olevan hyväksyttävää koska niissä on yksi yhteinen tekijä, nimittäin "luna". Mutta miksi jakaa ne juuri nyt? Juurikin tuon tytön, Lunan takia. En tunne häntä kovinkaan hyvin sillä olemme tavanneet ainoastaan kerran. Enkä tiedä onko ihmistuntemukseeni luottamista mutta pidin kovasti tästä tytöstä. Ja hänet taakseni jätettyäni minulle jäi vaikutelma että hän on kiltti ja aito mutta myös hieman eksynyt sielu (kuten suurin osa meistä on vaikka harvoin sitä tiedostamme). En ole nähnyt häntä tämän kohtaamisen jälkeen. Olen kuitenkin viime aikoina lukenut kovin ahkerasti tyttösen blogia. Hän kertoo siellä kokemuksistaan matkustellessaan ympäri Etelä Aasiaa. Tutkiskellessaan ympäröivää maailmaa sekä omaa mieltään. Ja jokin Lunan teksteissä sai mut liikuttumaan. Eritoten hänen sanansa koskien meditointia ja sen vaikutuksesta hänen elämäänsä. Ei tämä ole toki ensimmäinen kerta kun kuulen jonkun puhuvan aiheesta näin. Itse asiassa moni ihailemani ihminen puhuu meditoinnista suurella intohimolla ja alan pian uskoa että se on omaakin elämääni täydentävä puuttuva palanen. Kuten Luna puhuu itsestään hermoilevana tyyppinä myös minä koen olevani samanlainen. Useimmiten se on vain valtava taakka ja tiedän että olisi valtava askel eteenpäin oppia päästämään irti (koska mun hermoilut menee jo sellaiselle tasolle että siinä ei ole järjen häivääkään). Haluan olla parempi ihminen ja oppia elämään parhaalla mahdollisella tavalla. Ja uskon että nyt on korkea aika alkaa oikeasti aktiivisesti tekemään jotain asian eteen. Niin, ja hyvää joulua vaan kaikille! Lunta tai joulukuusta ei näy mutta mulla on ihania ihmisiä ympärilläni ja hyvä mieli. Tässä (linkki) jouluterveiset multa ja mun veljeltä.

2 comments:

  1. Sara, kirjoitit niin kauniisti musta, olen ihan hämilläni. Kiitos. Makoilen taas sairaalassa dengue kuumeessa, ja vaikka kivut on taas jotain ihan toista luokkaa, mulla on aikaa ajatella seuraavia mestoja mitkä käydä kokemassa, malesia, laos, cambodia. Haluan toivottaa sulle ihanaa uutta vuotta ja toivon tosiaan, että meditaatio tai jokin muu rauhoittumis keino pätee sinuunkin. Mä oon muuttunut meidän näkemisen jälkeen niin paljon, oon käynyt läpi isoja juttuja ja tajuan vasta nyt mitä haluan ja mitkä asiat tekee mut onnelliseksi. Nyt pystyn hyväksymään pienet vastoinkäymiset ja oppimaan niistä. Saatan jopa kuiskata itselleni: " olen ylpeä sinusta, Luna" . halit sinne suomen maalle, ps. Sun kuvailut on jo niin hyvässä mallissa että huhhuh, säkin saat olla itsestäs huiman ylpeä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi Luna!! Ihanaa että päädyit lukemaan tätä. Toivottavasti paranet pian jotta matka voi jatkua! Oot kyllä melkonen taistelija ja ihailen sua ja sun rohkeutta suuresti :) Sun kirjoituksistakin kyllä huomaa että oot muuttunut. Kiva että tykkäät mun kuvista, ja kiitos! :) Mulle suotiin syksyllä maailman ihanin tilaisuus kehittyä kuvaajana ja oon todella kiitollinen siitä. On yks maailman parhaista fiiliksistä kun huomaa itse että on kehittnyt. Ihanaa uutta vuotta sulle myös ja tsemppiä!

      Delete