8/01/2013

ABOUT WOMEN


PHOTOGRAPHY: SARA LEHTOMAA


I wanted to try something new and ended up doing these still life compositions. Oysters were a completely new thing for me and carrying out this idea was slightly delayed when I realized that they don't sell them because it's summer. So I had to make a separate order to get my hands on them. It was quite amusing explaining to the salesman what for I needed only two oysters. The flowers were dried by my grandma and the fake blood I achieved by blending ketchup and beetroot juice together. Still life photography (even as the oyster is actually a living creature) was very quick and effortless. I should do it more often. My theme in the symbolic mind was simply "women". Tomorrow I'll get back to people as I'm heading out with Patrik to shoot some stuff for his portfolio. Can't wait!

- - -

Halusin kokeilla jtn itselleni uutta ja päädyin tekemään tämmöisiä asetelmia. Osterit oli mulle ihan uusi juttu ja tän toteuttaminen venyi hieman kun tajusin että missään ei myydä niitä koska on kesä. Jouduin siis tilaamaan niitä yksinomaan tätä varten. Oli varsin huvittavaa selittää myyjälle mihin tarkoitukseen tarvitsin ainoastaan kahta osteria. Kukkaset oli mummin kuivattamia ja tekoveren sekoittelin ketsupista ja punajuuren liemestä. Elottomien esineiden (vaikkakin osteri on oikeastaan elävä olento) kuvaaminen oli erittäin nopeaa ja vaivatonta. Voisin harrastaa sitä useammin. Teemana on symbolisessa mielessä yksinkertaisesti "nainen". Huomenna pääsen taas ihmisten pariin kun kuvataan Patrikille mallikansioon kuvia. En malta odottaa!


  

15 comments:

 1. great pics!

  Http://Fashioneiric.blogspot.com

  Coline ♡

  ReplyDelete
 2. Vitsit mikä idea ja miten hieno lopputulos, vautsi!!

  ReplyDelete
 3. Huh, varsinkin tuossa tokassa valon hallinta on aivan mieletön! Ja tykkään ylipäänsäkin tosi paljon siitä suunnasta mihin oot valokuvillasi kehittymässä! :) Taidat aika vahvasti tietää mitä haluat ja oot valmis tekemään työtä sen eteen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi että, kiitos ihan hirveesti kommentista! kehitys (hyvään suuntaan) on juuri se mihin pyrin ja kiva kuulla joltain muulta että kehitystä tosiaan tapahtuu! :)

   Delete
 4. Wau, ihan mielettömät kuvat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos viola! kiva että oot sitä mieltä (:

   Delete
 5. wautsi mikä idea ja toteutus!! ihan sairaan hyvin kuvattu naista :)

  mä en tiiä miten sä oot aatellu tän, mutta mä nään nää kuvat sillai et ensimmäinen kuva kuvaa menkkoja ja miten raskasta on toisinaan olla nainen, toinen kuvaa (kuihtuneista kukista huolimatta) nuoruutta ja äitiyttä ja sitä miten nainen jotenkin puhkeaa kukkaan. kolmas taas kuvaa naisen arvokkuuta jotenkin mummomaisella tavalla, niin että vanhakin nainen on kaunis, mutta se kauneus tulee esiin omalla tavallaan.

  jos sä joskus saat oman valokuvausnäyttelyn pystyyn (ellei sulla oo jo ollu sellasta?) niin mä sanoisin että laita tää kuvasarja sinne!! nää on tosi ajatuksia herättäviä ja todella upeita kuvia. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos paljon!! ah, olipas piristävä kommentti :D Juurikin noin olin ajatellut! Ja oon itse kans tosi ylpeä tästä kuvasarjasta, ehdottomasti menee näyttellyyn jos sellaisen joskus saan pystyyn ;)

   Delete
 6. Oot kyl ihan mielettömän kekseliäs! Noi kuvat on kertakaikkiaan upeita! :)

  ReplyDelete
 7. Papaya on mun lempikuva kaikista sun kuvista mitkä oon nähny! Raaka, rivo, ihana. kuva joka pysäyttää kauempaa ja vetää huomion. nice nice

  ReplyDelete
  Replies
  1. sanoit kuvauksessas että oot avoin kritiikille,
   ainoa mitä haluun sanoa tässä on teknisestä toteutuksesta: kokeile muuttaa valkotasapainoa, kuvat näyttää mun näytöllä ainakin häiritsevän sinertäviltä. pus!

   Delete